Klik door naar de pagina Ds.Visserprijs voor alle informatie over de Ds.Visscherprijs en (genomineerde) dissertaties

De genomineerden voor de Ds. Visscherprijs 2018 zijn bekend

Op donderdagmiddag 22 maart 2018 wordt voor de twaalfde keer de Ds. Visscherprijs uitgereikt voor... lees meer »

Overzicht van onderzoek naar de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking

Geplaatst op: vrijdag 08 juni 2018
Gezondheid is een cruciaal thema voor mensen met een verstandelijke beperking (VB). Omdat dit bijna iedereen kwalificeert als patiƫnt, hebben de Gezondheidsraad en ZonMw recent een nieuwe definitie ontwikkeld.
Lees volledig artikel

Samenvatting

In dit artikel wordt een overzicht gegeven van het huidige Nederlandse onderzoek naar de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking. Voor dit overzicht zijn de onderzoeksgroepen die zich hiermee bezighouden bevraagd, en de uitkomsten zijn samengevat zonder verdere toepassing van selectiecriteria. De kwaliteit en diversiteit van het onderzoek naar gezondheid van mensen met VB is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Voor de toekomst is een verdere uitbreiding naar participatie van mensen met VB in onderzoek een belangrijke ambitie, net als het opzetten van methodologisch sterke studies naar effectiviteit van interventies, en het benutten van grotere datasets.

Summary

This paper provides an overview of the current research on health in individuals with intellectual disabilities in the Netherlands. The research groups involved in this type of research contributed, and this paper presents a synthesis of the results, without applying any further selection criteria. Quality and diversity of the research on health in individuals with ID has increased vastly over the past few years. Ambitions for the future are further expanding involvement of individuals with ID in all steps of the research process, designing and executing methodologically strong effect studies, and utilizing existing big datasets.

« Terug naar het nieuwsoverzicht

Log hieronder in of word abonnee om het volledige artikel te downloaden.

Als abonnee van NTZ ontvangt u vier keer per jaar het Nederlands Tijdschrift voor de Zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen en heeft u volledig toegang tot de online artikelen.

Wilt u eenmalig of slechts enkele artikelen van NTZ lezen? Dan biedt MyJour voor u wellicht de oplossing. Hier krijgt u voor 4,98 euro toegang tot een wetenschappelijk artikel dat eerder in NTZ is gepubliceerd.